با حضور شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه آب و انرژی؛

اولین رویداد از مجموعه رویداد‌های ملی فناورانه نیرو برگزار شد

34796 Views

 

اولین رویداد از مجموعه رویداد‌های ملی فناورانه نیرو، پنجشنبه 22 تیر 1402 در در پردیس فنی و مهندسی شهید عباسپور دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.

دکتر مجید زندی در افتتاحیه رویداد ملی فناورانه نیرو که در مرکز همایش‌های شهید رنجبران پردیس فنی و مهندسی شهید عباسپور دانشگاه شهید بهشتیبرگزار شد، تغییر رویکرد در شیوه آموزش و پژوهش دانشگاهی را یکی از اولویت‌های کنونی این پردیس دانشگاهی عنوان کرد.

زندی ایجاد، استقرار و شتابدهی شرکت‌های فناور در حوزه صنعت آب و برق در پردیس عباسپور را در چارچوب تکالیف محوله وزارت نیرو و همچنین حرکت در مسیر نسل چهارم دانشگاهی بر شمرد.

در ادامه مراسم، دکتر بهروز ابطحی معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه شهید بهشتی به نمایندگی از رئیس و هیات رئیسه دانشگاه حضور مسئولان، فناوران و اساتید در محیط دانشگاهی برای حل مشکلات صنعت آب و برق را حایز اهمیت دانست و بر حمایت دانشگاه شهید بهشتی از تحقیق و توسعه فناوری‌های مورد استفاده جهت رفع نیاز‌های کشور تاکید کرد.

سپس دکتر سیدمحمدمهدی نوربخش مدیرکل دفتر آموزش، تحقیقات و فناوری وزارت نیرو و دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان آب، اقلیم و محیط‌زیست معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در خصوص چالش‌ها و نیاز‌های وزارت نیرو به بخش فناوری سخن گفت. وی اظهار داشت: 6 مسیر برای بخش فناورانه وزارت نیرو در نظر گرفته شده است.

نوربخش در نخستین گام چالش‌های برجسته حوزه فناوری در وزارت نیرو را مربوط به حوزه تامین و خرید قطعات، حوزه بهره‌برداری و کنترل و چالش‌های حوزه تعمیر و نگهداری در صنعت آب و برق برشمرد. وی افزود: این چالش‌ها بیشتر در حوزه نیروگاهی، انتقال و توزیع برق، آب و فاضلاب، منابع آب و تجدیدپذیر خلاصه می‌شود.

این مقام مسئول خاطر نشان کرد: نیازهای فناورانه‌ای که در خصوص این چالش‌ها احصا شده‌اند انواع تجهیزات حوزه نیروگاهی، تجهیزات پست‌های انتقال، فوق توزیع، بخش HSE، کالا و خدمات حوزه آب و هواشناسی، آب شیرین‌کن و مواردی از این دست با ریز جزییات هر فناوری است.

مدیرکل دفتر آموزش، تحقیقات و فناوری وزارت نیرو در توضیح شیوه‌های به‌هم‌رسانی راهکارها تصریح کرد: رویدادهای به‌هم‌رسانی عرضه و تقاضای فناوری بخش نیازهای صنعت و شرکت‌ها را پوشش می‌دهد، سپس طرح‌های فناورانه بر اساس این تقاضا‌ها شکل می‌گیرد و توسط شتابدهنده‌های تخصصی مورد ارزیابی و حمایت قرار می‌گیرد.

نوربخش در سخنانش به بندها و مفاد قانونی حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان که در اولویت‌های تحقیقاتی وزارت نیرو می‌توانند فعالیت کنند نیز اشاره کرد.

دکتر سید مسعود تقوایی مدیر کل تحقیقات و توسعه فناوری شرکت توانیر و دکتر احمد سیاحی مدیرکل تحقیقات، توسعه فناوری و ارتباط با صنعت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور نیز در این رویداد به بیان برخی از نیاز‌های فناورانه و اولویت‌های تحقیقاتی حوزه برق و آب پرداختند.

مدیران کل تحقیقات شرکت‌های مادر تخصصی مدیریت تولید، انتقال، توزیع و نیروی برق ایران و همچنین شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از پروژه‌های مختلف درحال انجام در شرکت‌های تابعه و زیر مجموعه نیز اطلاعاتی ارائه کرده و ارتباط بین بخش‌های استانی با رویدادهای ملی که مجموعه اکوسیستم نوآوری و فناوری شامل می‌شود را یکی از راه‌حل‌های رفع چالش‌های اصلی حیطه مسئولیت خود دانستند.

مهدی گندم‌زاده دبیر رویداد ملی فناورانه نیرو و مسئول شتابدهنده آب و انرژی استا مستقر در پردیس فنی و مهندسی شهید عباسپور در آیین اختتامیه این رویداد گفت: این رویداد، نخستین رویداد از مجموعه رویداد‌های تابستانه مرکز پژوهشی انرژی دانشگاه شهید بهشتی و شتابدهنده آب و انرژی استا است. وی افزود: رویداد‌های بعدی تا پایان تابستان به‌طور تخصصی بخش آب و انرژی را به‌صورت جداگانه هدف قرار خواهد داد که امید است با حمایت همه جانبه طرفین، شتاب شرکت‌های دانش‌بنیان و محصولات فناورانه به سمت رفع نیازهای اساسی صنعت آب و برق با سرعت بیشتری دنبال شود.

گفتنی است، اولین رویداد از مجموعه رویداد‌های ملی فناورانه نیرو با حضور شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه آب و انرژی و تعدادی از مسئولین ذیربط در وزارت نیرو، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، شرکت‌های مادر تخصصی توانیر و شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، صاحبان محصولات فناورانه و همچنین استادان دانشگاهی فعال در صنعت توسط مرکز پژوهشی انرژی دانشگاه شهید بهشتی در پردیس فنی و مهندسی شهید عباسپور دانشگاه شهید بهشتی تهران برگزار شد. مسئولین و حضار در بخشی از برنامه، از شرکت‌های حاضر در رویداد و محصولات فناورانه آن‌ها بازدید به‌عمل آوردند.

Share: