صفحه اصلی
بازدید مسئولان کتابخانه مرکزی دانشگاه از کتابخانه مرکزی دانشگاه الزهرا به تاریخ 1403/07/08
  • 11062 بازدید

روز یکشنبه به تاریخ هشتم مهر 1403 خانم دکتر صدقی (رئیس کتابخانه مرکزی) و خانم دکتر عبدالکریمی (معاون کتابخانه مرکزی) همراه با خانم‌ بینش‌پور (رئیس اداره کتابخانه‌های دانشگاه) از کتابخانه مرکزی دانشگاه الزهرا بازدید کردند. در این دیدار خانم لعبت درخشانی، رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه الزهرا، خانم مینا حدادی، مسئول دفتر ریاست و خانم دکتر اعظم آقایی، کارشناس مسئول کتابداری نیز حضور داشتند. معرفی بخش‌های گوناگون کتابخانه مرکزی و فعالیت‌های آن به شرح زیر معرفی شد:

کتابخانه مرکزی دانشگاه الزهرا در هفت طبقه (1- ، همکف، نیم‌طبقه اداری، 1، 2، 3 و 4) در حال خدمات‌رسانی است. سالن‌های مطالعه در چهار طبقه در کنار قفسه‌های کتاب‌‌های فارسی و عربی طراحی شده‌اند و خدمات‌رسانی به صورت قفسه‌باز می‌باشد. ساختمان کتابخانه مرکزی در سال 1397 ساخته شده و کتابخانه‌های اقماری این دانشگاه، جز کتابخانه دانشکده ادبیات در کتابخانه مرکزی گرد هم آمده‌اند و کتاب‌ها نیز به ساختمان یاد شده منتقل شده‌اند. هر یک از دانشکده‌های ده‌گانه دانشگاه نرم‌افزار مستقلی را برای خدمات‌رسانی به کار می‌بردند که پس از تجمیع کتاب‌ها در کتابخانه مرکزی و تمرکز خدمات‌رسانی، استفاده از نرم‌افزار آذرسا به دلیل قبلیت‌های آن، درکتابخانه مرکزی مقرر گردیده است. در حال حاضر 14 کارشناس در کتابخانه مرکزی در حال خدمات‌رسانی به کاربران هستند.

ساعت کاری کتابخانه همه‌ روزه از شنبه تا چهارشنبه از هشت صبح تا 15:30 است که در ایام آزمون‌های پایان ترم، تا ساعت 21 افزایش می‌یابد. در کتابخانه مرکزی دانشگاه الزهرا 250 هزار جلد کتاب نگهداری می‌شود که از میان آن‌ها 50 هزار جلد کتاب لاتین و 200 هزار جلد کتاب، فارسی و عربی است. پایگاه مورد استفاده برای دسترسی به منابع الکترونیکی gigalib است. دسترسی به پایان‌نامه‌ها به صورت محدود در درون دانشگاه و بیرون از دانشگاه امکان‌پذیر است.

بخش ویژه روشندلان از زیرمجموعه‌های کتابخانه مرکزی است که در دیماه ۱۳۹۹ افتتاح شد. این مجموعه با انتقال منابع کتابخانه زهره قاسمی و تهیه تجهیزات جدید آغاز به کار کرد. منابع این کتابخانه شامل آثار ادبی، تاریخی و علمی به خط بریل و همچنین کتاب های گویا می باشد. رایانه مجهز به نرم افزار تبدیل متن به گفتار، رایانه مجهز به دستگاه بهدید برای درشت‌نمایی متن برای استفاده عزیزان کم‌بینا، دستگاه تایپ بریل دستی و هدفون برای استفاده از کتاب‌های گویا؛ از جمله تجهیزاتی است که برای این کاربران خاص فراهم شده است. با توجه به این که کتاب‌های گویای قدیمی بیشتر به صورت نوار کاست آرشیو شده‌اند، دستگاه تبدیل کاست به فایل دیجیتال نیز در اختیار کاربران قرار دارد. نظر به ضرورت سهولت دسترسی، محل این کتابخانه در طبقه همکف کتابخانه مرکزی در نظر گرفته شده است و تابلوهای به خط بریل در ورودی‌ها نصب‌شده‌اند.

موزه دانشگاه الزهرا در دست تجهیز است و به دلیل تجهیز موزه و مناسب‌سازی فضای فیزیکی آن، در حال حاضر امکان بازدید از آن وجود ندارد.

افزودن نظرات