صفحه اصلی
گزارش میزگرد همایش نجوای کتاب با حضور منصور ضابطیان
  • 8585 بازدید

در بخش نهایی همایش نجوای کتاب، میزگردی با حضور منصور ضابطیان و دکتر محسن حاجی زین‌العابدینی برگزار شد.
سرپرست کتابخانه‌های دانشگاه با طرح این سوال که وضعیت مطالعه در بین اهالی رسانه در چه سطحی قرار دارد، میزگرد را آغاز نمود. ضابطیان در پاسخ به این پرسش، به مساعد نبودن وضعیت رسانه در این زمینه اشاره کرد و معتقد بود کسی که کتاب می‌خواند  به مراتب بیشتر رسانه را می‌شناسد، دنیا را از زوایای دیگری هم می‌بیند و در تولید برنامه‌های خود این نگاه را منعکس می‌کند. 
هر دو عضو میزگرد بر این باور بودند که اشاره به کتاب به اشکال مختلف و به طور مداوم در رسانه، منجر به تاثیر مثبت بر روی نسل آینده  شده و باعث می‌شود کتاب را به عنوان یک عنصر مهم و اصلی در زندگی خود جای دهند.
در ادامه به بحث در ارتباط با سرانه مطالعه کشور پرداخته شد و ضابطیان معتقد بود آمار به تنهایی نمی‌تواند معیار خوبی برای سنجش این سرانه باشد. وقتی کتاب یک نویسنده خوب به تعداد قابل توجهی به فروش نمی‌رسد، قطعا نشانه خوبی نیست. وی در ادامه به تاثیر شبکه‌های اجتماعی در راستای ارتقاء میزان مطالعه جامعه کتابخوان اشاره نمود.
بنا به درخواست حضار، میهمان ویژه همایش نجوای کتاب، "پیاد‌ه‌روی و سکوت، در زمانه‌ی هیاهو نوشته ارلینگ کاگه؛ سفرنامه شیر و خورشید  اثر نیکولا بوویه؛ مهمان انقلاب از کاترین کوب و  فرد فاکتور نوشته مارک سنبورن" به عنوان کتاب‌هایی جهت مطالعه معرفی نمود.
ضابطیان، یکی از راهکارهای علاقه‌مند کردن افراد جامعه به مطالعه را، آشنایی آنها با کتاب خوب و با کیفیت بیان کرد. وی سخنان خود را با جمله‌ای از گاندی به پایان رساند. " ملتی که کتاب می‌خواند را هیچ‌ وقت نمی‌شود فریب داد".

افزودن نظرات